The Fashion Industry

Headband from Moss Copenhagen | Dress from beachlunchlounge | (Black) Watch from Daniel Wellington | Boots from Bumper
I går var jeg taget på en shoppe-mission for at finde et par gode støvler til når kulden rigtig for fat. Det endte med at blive det allerførste støvle par jeg havde prøvet, efter selvfølgelig at have prøvet hvad der føltes som tusind andre par sko og støvler - hvilket nok er typisk mig.

Støvlerne er fra Bumper og er produceret i Italien. Jeg lægger en del vægt på hvor tøjet, og i dette tilfælde støvler, er produceret. 
Da jeg, når det kommer til modeindustrien,  går ind for det lidt dyrere men mere klimavenlige valg. Det gør jeg af den grund, at modeindustrien af en af de allermest forurenede industrier og det ønsker jeg bare helt simpelt ikke at støtte, da jeg synes man som forbruger også bærer en del af ansvaret for miljøet.

Af denne grund finder jeg stor glæde ved at gå på loppemarkeder og i de mere kvalitetsbevidste og mere eksklusive genbrugsforretninger. 

Hvis i ikke er klar over hvad der forurener ved modeindustrien, eller ønsker at vide mere om dette emne, kan i læse mere om modeindustriens forurening i de forskellige artikler

I kan desuden endnu nå at få 15% rabat hos Daniel Wellington ved brug af kampagnekoden VONSNEF.

English: 
Yesterday I was on a shopping mission to find a good pair of boots for when the cold wather really sets in here in Denmark. It ended up being the very first pair if boots I tried that I bought, after havingtried what seemed like a thousand other pair of shoes and boots - which is probably typical me.

The boots are from Bumper and are produced in Italy. I'm very aware on where the clothes are produced, and in this case the boots are manufactured.
I prefer, When it comes to the fashion industry, to take the slightly more expensive but more climate-friendly choices. Why I do it? I do it for the reason that the fashion industry are one of the most polluted industries and I just simply does not want to support it, I think that consumers also bear some responsibility for the environment.
For this reason, I find great pleasure in going to flea markets and in the more discerning and more exclusive second-hand shops.
 Finally I just want to say that you can still get 15% discount from Daniel Wellington using promotion code VONSNEF. 


(Daniel Wellington watch is Sponsored)


8 comments:

 1. Loving the boots, great item! :)

  http://5foot7andbambieyes.blogspot.hr/2015/11/outfit-autumn-colors.html

  ReplyDelete
 2. Super lækkert outfit! Jeg er vild med din skjorte :-)

  www.sannenoerbjerg.dk

  ReplyDelete
 3. Love the checkered dress, gorgeous look <3 following you on GFC hope you follow back :D

  Capturing Life Memoirs | Follow me on bloglovin' | Instagram

  ReplyDelete
 4. Great pics!
  xx
  http://retro-electric.blogspot.com

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.